Vertrouwenspersoon craniosacraal therapie schendt alle vertrouwensbeginselen

Vertrouwenspersoon RCN was niet neutraal.

De functie van vertrouwenspersoon lijkt door craniosacraal therapeuten niet erg serieus genomen. De aan een patient toegewezen vertrouwenspersoon werkte samen met aangeklaagde therapeut en had nauwe banden met de craniosacraal therapeut die als supervisor bij de behandeling betrokken was. Bovendien stuurde hij e-mails van de patient door aan de aangeklaagde craniosacraal therapeut.

Patient heeft hierover een klacht ingediend. Een half jaar na het indienen van deze klacht met bewijsvoering dat mails waren doorgestuurd wees het bestuur de klacht af.

Zij lieten weten het niet nodig te vinden om deze klacht nader te onderzoeken.

Het is triest dat een traumapatient zo gehertraumatiseerd wordt door de craniosacraal therapeut, de vertrouwenspersoon RCN, de craniosacraal supervisor en de directeur van het Upledgerinstituut.

Het betreft hiermee de “top” van de craniosacraal therapie zoals ze zichzelf beschouwen. En daarmee zo ernstig omdat het blijkbaar in de cultuur van de beroepsgroep zit om fouten niet te willen toegeven en geen idee te hebben wat traumatherapie betekent.